<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mer trening gir mindre kreftrisiko

Er du i god fysisk form er det mindre sjanse for å få kreft - og større sjanse for å overleve om den rammer.

  Publisert 10. juni 2016 kl. 08.13
  Oppdatert 10. juni 2016 klokken 08.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 69 ord
  Foto: Scanpix

  God fysisk form gir lavere kreftrisiko og lavere kreftdødelighet, konkluderer en norsk studie av nær 2.000 menn nylig publisert i Cancer medicine, skriver Dagbladet.Konklusjonen ble ifølge avisen målt ved hjelp av test av maksimalt oksygenopptak (maks O2-opptak). - God fysisk form ga 15 prosent lavere risiko for å få kreft og 25 prosent bedre overlevelse av kreft, sier Trude Eid Robsahm, førsteforfatter av studien og forsker ved Kreftregisteret, til avisen.