<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vraker partneren for fotball-EM

Hver tredje nordmann vil prioritere sendingene fra fotball-EM fremfor å pleie kjærligheten med partneren. Mange velger også bort familien, og planlegger ferien for å følge mesterskapet.

Publisert 9. juni 2016 kl. 09.07
Oppdatert 9. juni 2016 klokken 09.23
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 394 ord

Det viser ny spørreundersøkelse gjennomført i ni land av analyseselskapet Opinion, på vegne av Unibet. Norge er det landet i undersøkelsen der landslaget betyr betydelig mindre for de fotballinteresserte enn klubblaget. Hver tredje nordmann svarer at klubblaget er viktigst, mens i Sverige og Danmark er kjærligheten til landslaget betydelig høyere enn tilhørigheten til klubblagene.- Norge gjør seg ikke spesielt bemerket på den internasjonale fotballarenaen om dagen, og vi er også det landet i undersøkelsen der interessen for fotball-EM er lavest. Hele 48 prosent i Norge svarer at de ikke kommer til å følge mesterskapet på TV, radio eller online, forteller PR manager Steffen Løvholen i Unibet.- Hver andre nordmann svarer imidlertid at de er villige til å ofre tid med partneren sin for å følge EM-kampene. Åtte prosent tror de kommer til å følge EM sammen med partneren, sier Løvholen.Viljen til å ofre tid med resten av familien er imidlertid noe lavere. 65 prosent av nordmennene svarer at de ikke velger EM-sendingene foran familien, mens bare 6 prosent mener sjansen for dette er stor eller svært stor.Undersøkelsen viser også at to av tre norske menn har planlegger å bruke minst én time daglig på EM, og nesten 1/4 vil bruke minst tre timer daglig.- I undersøkelsen er det bare danskene som planlegger å bruke mindre tid enn nordmenn på EM. Vi er også de som i minst grad vil tilpasse daglige gjøremål rundt turneringen. Det er nærliggende å tenke at dette er fordi Norge ikke er med i mesterskapet. Men heller ikke Skottland er med, og der er det dobbelt så mange svarer at de vil bruker feriedager til å se EM, som svarprosenten i Norge, sier Løvholen.Noen andre funn fra undersøkelsen:- Hver fjerde nordmann svarer at man ikke er interessert i fotball. 37 prosent er ganske eller velig interessert.- 13 prosent av norske innbyggere har tilpasset ferieplanene til fotball-EM. Bare 11 prosent av svenskene svarer det samme, mens over 1/3 av de spurte i England, Wales og Nord-Irland har planlagt ferie og fotball.- Nesten hver andre nordmann kommer likevel til å planlegge dagene under mesterskapet ut ifra sendeskjemaet.- Hver fjerde spurte i Nord-Irland og Skottland prioriterer kampene fra EM fremfor tid med kjæresten.- Viljen til å ofre familien for å se fotball-EM er størst i Skottland. Her svarer 29 prosent spurte at de vil gjøre det. Tilsvarende tall for Norge er 12 prosent, og for Sverige 13 prosent.