<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Så mye tidligere dør overvektige

Overvekt fører til at den forventede levealderen kortes ned med mellom ett og ti år, avhengig av hvilken grad av overvekt det er snakk om, ifølge en ny studie.

  Publisert 14. juli 2016 kl. 05.31
  Oppdatert 14. juli 2016 klokken 05.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 107 ord
  Mann og kvinne ser utover havet Overvekt Overvektig Tykk Tjukk Matvaner Kosthold Usunn mat

  Studien er publisert i den nyeste utgaven av legetidsskriftet The Lancet, og er ifølge forskerne bak den mest omfattende av sitt slag noensinne.Basert på data hovedsakelig fra Europa og Nord-Amerika har forskerne sammenlignet dødsrisiko med BMI. Overvektige får i snitt kortet ned livet med ett år, og moderat overvektige får tre års kortere forventet levetid, sier Richard Peto ved Universitetet i Oxford, en av forskerne bak studien.Studien avdekker også at det er langt farligere for menn enn kvinner å være overvektige.– Den ekstra risikoen for å dø tidligere er om lag tre ganger høyere for en mann som blir feit enn for en kvinne, sier Peto. (©NTB)