<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knuste verdensrekord

OL-mester Ruth Jebet fra Bahrain knuste verdensrekorden på 3000 meter hinder da hun løp på 8.52,78 under lørdagens Diamond League-stevne.

    Publisert 28. aug. 2016 kl. 07.57
    Oppdatert 28. aug. 2016 klokken 08.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 306 ord

    19-åringen er opprinnelig fra Kenya, men hun har de tre siste årene løpt for Bahrain. Hun vant OL-gull i Rio, der hun noterte 8.59,75. Det var den gang nest beste tid på distansen noensinne.Verdensrekorden tilhørte inntil lørdag russiske Gulnara Galkina, som i Beijing-OL i 2008 løp på 8.58,81. Rekorden ble altså senket med over seks sekunder på Stade de France lørdag.– Jeg er så lykkelig. Jeg har forsøkt flere ganger å slå rekorden, men i dag var vi enige om virkelig å presse oss for å få en god tid, sa Jebet.– Haren var veldig sterk. Hun deltok i OL. Likevel ventet jeg ikke å slå rekorden så klart.Jebets suksess kastet ytterligere søkelys på problemet med at utøvere fra relativt fattige land «kjøpes opp» av pengesterke nasjoner.– Vi vil skjerpe reglene for bytte av nasjonalitet, sa IAAF-president Sebastian Coe tidligere lørdag.Jebets far har tidligere innrømmet at han kunne kjøpe hus og kveg for pengene familien fikk da Jebet «signerte» for Bahrain.OL-revansjKendra Harrison fikk en liten revansj for OL-skuffelsen da hun vant 100 meter hekk. Harrison greide ikke å kvalifisere seg til Rio-lekene, der USA likevel la beslag på alle medaljene. Lørdag stormet hun inn til 12,44, bedre enn vinnertiden til Brianna Rollins i OL.Ingen av medaljevinnerne fra OL deltok på Stade de France, men Cindy Ofili og Cindy Roleder (4 og 5 i Rio) ble utklasset av Harrison. Verdensrekordholder Harrison har åtte av de ni beste tidene i år.– Jeg elsker å konkurrere. Jeg kom hit for å vinne. Nå gleder jeg meg til Zürich, sa Harrison.Dafne Schippers, som måtte nøye seg med sølv i OL, tok en sterk seier på 200 meter med 22,13.Den franske hjemmefavoritten Renaud Lavillenie kom på seierssporet igjen med 5,93 i stav. Han hadde et tungt OL da publikum buet mot ham og han tapte for hjemmefavoritten Thiago Braz da Silva.