<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Når partneren ødelegger søvnen

Å sove i samme seng kan prege søvnkvaliteten. 

  Publisert 9. aug. 2017 kl. 08.35
  Oppdatert 9. aug. 2017 klokken 08.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 223 ord
  Foto: Scanpix

  - Vi vet at mange sover dårligere nå de sover sammen med noen, sier parterapeut og sexolog, Bianca Schmidt til KK.no.Årsaken til at du ikke får sove kan ligge i det at du deler seng med et annet menneske, og at det ikke er din seng du ligger i. Noen synes det er vanskelig med lyder og bevegelser fra andre når de skal sove. For mange er dette også en vanesak. Om du for eksempel ikke klarer å venne deg til høylydt snorking kan ørepropper være et godt virkemiddel, foreslår Schmidt. Er det rett og slett det at du ikke liker å sove i en fremmed seng som er tilfellet, så kan det hjelpe å gjøre kjærestens seng litt mer hjemmekoselig.- Mange som sover dårlig i fremmede senger, tar med seg en pute hjemmefra, for å få med litt av det som er trygt og «hjemme» dit, sier Schmidt.Søvneksperten og foredragsholderen Michael Rasmussen forklarer at en del kvinner får sitt eget soveværelse fordi partneren for eksempel snorker, er senere i seng eller rører på seg. En del skammer seg over dette, men de forstår hvor viktig søvn er. Det som er helt sikkert er i hvert fall at man må ta søvnproblemer på alvor.- Du må ha en god seng, en god madrass, en god pute og en god dyne. Du skal ikke gjøre kompromisser på det, mener Rasmussen.