<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Maten som hjelper mot høst-forkjølelsen

    Publisert 12. sep. 2017 kl. 08.58
    Oppdatert 12. sep. 2017 klokken 09.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord

    Tett i nesa og sår i halsen? Ifølge lege og forfatter, Berit Nordstrand, finnes det matvarer som kan hjelpe immunforsvaret å bekjempe forkjølelsen og som samtidig styrker immunforsvaret, skriver Klikk.no.Fet fisk og tran er det første eksempelet. - Det er mer omega 3 i små, fete fisk enn det er i store, så det er lurt å spise mer småfisk som sild, ansjos, sardiner og makrell. I tillegg bør du ta tran hver dag, som et ekstra tilskudd, sier Nordstrand.All plantebasert mat er også bra for helsa, mener legen. Hele regnbuen av grønnsaker, som alle typer kål, gul- og rødløk, brokkoli, blomkål, bladspinat og grønnkål. Du bør også spise alle typer bær; solbær, blåbær, bringebær, jordbær, krekling, molte og bjørnebær.- Det er grønnsaker og bær som er viktigst, så fruktinntaket bør ikke overdrives, sier legen.Du har sikkert hørt fra før at hvitløk og ingefær er bra mot forkjølelse. De er fordi hvitløk styrker immunforsvaret mot infeksjoner. Og hvor godt er det ikke med ingefær-te for en sår hals?Også fermentert mat er bra for immunforsvaret, i tillegg til E-vitaminer som finnes i gresskarkjerner og mandler, samt honning. - Du blir ikke friskere av å spise mengder med honning, men den kan bidra til å dempe hosten, sier Nordstrand.