<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Picasso-selvportrett skadet

Et Picasso-selvportrett med en anslått verdi på nærmere 560 millioner kroner, som skulle auksjoneres bort i New York tirsdag, er blitt ødelagt.

Publisert 15. mai 2018 kl. 00.01
Oppdatert 15. mai 2018 klokken 01.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord

Selvportrettet fra 1943 er blitt skadet ved et uhell og kan derfor ikke legges fram under auksjonen, heter det i en uttalelse fra auksjonshuset Christie's.Portrettet ble påført skaden fredag da de siste forberedelsene til auksjonen var underveis. Det er ikke opplyst hvordan skaden skjedde eller omfanget av den. Maleriet har en anslått verdi på 70 millioner dollar.– Etter samtaler med avsenderen i dag, har maleriet blitt trukket fra auksjonen slik at det kan restaureres, opplyser auksjonshuset.Picasso-mesterverket tilhører den amerikanske casino-mogulen Steve Wynn, og det er ikke det første Picasso-maleriet i hans eie som har blitt ødelagt.I 2006 var milliardæren uheldig og laget hull med albuen sin i Picasso-mesterverket «Le Reve» fra 1932 under en visning for gjester i Las Vegas. Maleriet ble senere restaurert og solgt for 155 millioner dollar.(©NTB)