<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fly skled av rullebanen og brakk i tre

Ingen omkom da et fly skled av rullebanen i Istanbul og brakk i tre deler, men 52 personer er skadd. Årsaken til ulykken skal ha vært en røff landing.

Publisert 5. feb. 2020 kl. 18.10
Oppdatert 5. feb. 2020 klokken 18.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord
BRAKK I TRE: Ingen omkom da et fly skled av rullebanen i Istanbul og brakk i tre deler, men 52 personer er skadd. Årsaken til ulykken skal ha vært en røff landing. Foto: AP/NTB scanpix

Flyet tilhørte det tyrkiske selskapet Pegasus Airlines og skled av rullebanen på Sabiha Göcken-flyplassen i Istanbul i Tyrkia onsdag ettermiddag.

Minst 52 personer er skadd, skriver opplyser Istanbuls guvernør Ali Yerlikaya. Ifølge den tyrkiske transportministeren Mehmet Cahit Turhan er det ingen omkomne, melder CNN Turk.

Et stort antall brannfolk, ambulanser og politi rykket ut til stedet. Bilder på CNN Turk viser hvordan den fremre delen av flykroppen er revet av resten av flyet. Det er også et stort brudd i bakre del av flyet.

Røff landing

177 personer var om bord. Passasjerer har blitt evakuert gjennom sprekkene i flyet, og andre ble observert forlate flyet via den ene vingen. De fleste klarte å ta seg ut på egen hånd.

Flyet kom fra den tyrkiske byen Izmir og skled av rullebanen under landing. Det var veldig vått på rullebanen da ulykken skjedde, ifølge den tyrkiske TV-kanalen NTV.

Årsaken til ulykken var en «røff landing», ifølge transportdepartementet. Den ene motoren tok fyr i sammenstøtet, men brannen ble slukket i løpet av kort tid.

Flyplassen stengt

Sabiha Göcken er den ene av de to internasjonale flyplassene i Istanbul og ligger på den asiatiske siden av byen. Istanbul lufthavn er på den europeiske siden, der det i april i fjor ble startet en gradvis overføring fra den tidligere hovedflyplassen kjent som Atatürk-flyplassen.

Sabiha Göcken-flyplassen er stengt inntil videre, og andre fly blir omdirigert til Istanbul lufthavn.

Senest i januar skled et annet Pegasus-fly på vei fra De forente arabiske emirater av rullebanen på den samme flyplassen. Alle 164 passasjerer ble trygt evakuert.

(©NTB)