<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Airbus bremser opp i Frankrike

Stanser planer for fransk flyfabrikk. 

  Publisert 10. apr. 2020 kl. 13.34
  Oppdatert 10. apr. 2020 klokken 13.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  FULL STOPP: Airbus legger planene for fabrikken i Toulouse på is.  Foto: NTB Scanpix

  Som følge av coronakrisen dropper Airbus , ifølge Reuters, planene om å starte opp en ny produksjonslinje for den etterspurte flytypen A321 i Frankrike. 

  Den opprinnelige planen var å benytte fabrikken i Toulouse som er i ferd med å avslutte produksjonen av flymodellen A380. 

  Planene for den franske fabrikken ble annonsert i januar, som følge av at selskapets fabrikk i Hamburg ikke hadde mulighet til å følge opp den enorme etterspørselen. 

  Nå sier imidlertid adm. direktør Guillaume Faury at Airbus går i «dvale» og utsetter store nye, store investeringer. Dermed er det usikkert hva som skjer med Airbus-fabrikken i Toulouse, og de hundretalls arbeidsplassene den tilfører regionen. 

  Sier opp 10 prosent

  Airbus' amerikanske konkurrent, som lenge har vært rammet av krise, som følge av av deres Boeing 737 Max 8 er satt på bakken vurderer nå å kutte ti prosent av abriedsstokken, det melder Wall Street Journal. 

  Flyprodusenten som sysselsetter i overkant av 150.000 amerikanere begynte allerede forrige uke med frivilllige permitteringer, nå melder WSJ at det også er snakk om uvfrivllig nedbemanning.