<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjef på gigant-flyplass: – Luftfarten vil lide i mange år

Stefan Schulte, adm. direktør for flyplassen i Frankfurt, tror coronakrisen vil knekke enkelte flyselskap.

  Publisert 12. mai 2020 kl. 12.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  VENTER MAGRE ÅR: Stefan Schulte, adm. direktør på flyplassen i tyske Frankfurt. Foto: NTB Scanpix

  Coronaviruset og de strenge tiltakene mot viruset gjør at flytrafikken nærmest har stoppet opp. Grenser stenges og all turisme mellom nasjoner er for tiden borte. 

  På flyplassen i Frankfurt, som er en av Europas aller største sammen med flyplassen i Amsterdam, Paris og London, har antall passasjerer gått ned med mer enn 95 prosent, skriver Financial Times.

  – Hovedsaklig har alle våre inntekter blitt borte, sier Stefan Schulte ifølge Financial Times.

  Han advarer om at det vil ta mer enn tre år å få trafikken tilbake på nivået det var før coronakrisen. Schulte venter ingen rask oppgang i passasjerer.

  – Jeg vil være veldig glad om vi ser 30 til 35 prosent av fjorårets trafikk i november og desember, sier Schulte.

  Tyskeren spår at i 2023 vil antall passasjerer være 15-20 prosent lavere enn før pandemien. 

  Schulte spår også at flere vil droppe business-reiser fremover, ettersom at man har blitt vant til å holde møter på videoplattformer digitalt. 

  Han ser for seg at flybillettene vil bli dyrere i fremtiden på grunn av at enkelte selskap vil gå konkurs som følge av coronakrisen - hvilket innebærer at det blir mindre konkurranse. Schulte venter at resesjonen og høyere arbeidsledighet vil gjøre at etterspørselen etter fly vil bli mindre.