<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dropper å fly til Bergen i sommer

Oslo-ruten vil bli betjent bare ti ganger i uken, mens planen opprinnelig var 17.

Publisert 19. mai 2020
Oppdatert 19. mai 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 258 ord
FORBEREDER ØKT DRIFT I SOMMER: Men ruteprogrammet for sommersesongen blir likevel vesentlig redusert sammenlignet med Icelandairs opprinnelige planer. Foto: Bloomberg

Icelandair gjør seg klar for å gradvis gjenoppta driften på sine ruter fra midten av juni, om enn med et begrenset ruteprogram, melder Check-in.dk og viser til Routes Online.

Det blir imidlertid fortsatt med et begrenset ruteprogram.

I dag opererer selskapet bare tre ruter, som følge av coronakrisen. Disse går til Stockholm, London Heathrow og Boston, og opereres én til to ganger i uken.

Nå venter selskapet imidlertid å kunne gjenoppta driften på noen ruter fra midten av juni, i takt med at islandske myndigheter lemper på reiserestriksjonene, ifølge bransjenettstedet.

Kutter til Oslo, dropper Bergen

Et foreløpig sommerprogram Routes Online har kjennskap til, viser at mange sommerruter droppes, mens det blir redusert trafikk på andre.

Reduksjonene omfatter blant annet flyvningene fra Keflavik til Oslo, København, Stockholm og Helsinki.

Oslo- og Stockholm-rutene kuttes fra 17 til ti ukentlige avganger. København-ruten kuttes fra 32 til 25 ukentlige avganger. Helsinki-ruten vil bli betjent syv ganger i uken, mot opprinnelige 13.

Videre droppes sesongruten til Bergen nå i sommer.

Frankfurt, Paris og Alaska som planlagt

Icelandair stryker også flyvningene til Barcelona, Philadelphia, Portland, Montreal og Edmonton fra sommerprogrammet.

Rutene til London Gatwick og Manchester droppes frem til høsten, mens flyvningene til Vancouver er ferdige for i år.

Ifølge Check-in.dk er det bare rutene fra Keflavik til Frankfurt, Paris Charles de Gaulle og Anchorage i Alaska som vil bli betjent som opprinnelig planlagt i sommer – Frankfurt-ruten med 12 ukentlige avganger, Paris-ruten med 16 og Alaska-ruten med to ukentlige avganger.