<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Heathrow kan bli nødt til å si opp over 2.000

25.000 arbeidsplasser i fare, ifølge konsernsjefen. 

    Publisert 8. juni 2020 kl. 14.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 171 ord
    TOMME SETER: På Europas travleste knutepunkt, Heathrow. Foto: Dreamstime

    Flyplassen Heathrow utenfor London, Europas travleste knutepunkt innen luftfart, kan komme til å måtte si opp en tredjedel av arbeidsstyrken, så sant som ikke myndighetene i Storbritannia kommer med klare indikasjoner om en mulig gjenåpning. 

    Det er omkring 7.000 som jobber på Heathrow, og flyplassen har allerede kuttet driftskostnadene med en tredjedel uten å måtte kutte i noen permanente stillinger, skriver Bloomberg.

    – Derfor vil jeg virkelig presse regjeringen til å gi oss en oppklaring, på den ene eller den andre måten, om vi kan åpne grensene på nytt, sier konsernsjef John Holland-Kaye.

    25.000 arbeidsplasser i fare

    Mandag innførte Storbritannia selvpålagt karantene i to uker for de som kommer med fly. Restriksjonene kommer som et forsøk på å minimere spredningen av coronaviruset når flyreiser gjenopptas de kommende månedene. Holland-Kaye sier at det vil føre til at ingen vil fly, og at britiske flyplasser og flyselskaper risikerer å miste hele sommersesongen, og presser mindre aktører mot kollaps.

    – Heathrow sysselsetter 76.000 personer, inkludert flyselskaper som opererer der, slik at totalt 25.000 arbeidsplasser på flyplassen faktisk kan være i faresonen, sier Holland-Kaye.