<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Warren Buffett er en idiot. Jeg er bedre enn ham

En daytrader sparer ikke på kruttet i en ny Twitter-video.

Publisert 10. juni 2020 kl. 13.18
Oppdatert 10. juni 2020 klokken 14.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord
TABBE: Warren Buffett, adm. direktør i Berkshire Hathaway, anbefalte å dumpe flyaksjer tidligere i coronakrisen. Det kan se ut som det ikke lønner seg likevel. Foto: NTB Scanpix

– Jeg er bedre enn ham. Det er fakta.

Dave Portnoy, en amerikansk internett-kjendis og grunnlegger av satireprogrammet Barstool Sports, har rukket å få en fanbase på 1,5 millioner på Twitter der han regelmessig legger ut videoer av seg selv mens han handler aksjer.

Tirsdag la Portnoy ut to videoer på Twitter der han tydelig er stolt over egne prestasjoner og rakker ned på legendeinvestor Warren Buffett fordi han har trukket seg ut av luftfart-aksjene.

– Hva gjør du hvis du hører på «Gamlefar» Buffett? «Kom deg ut av flyselskapene». Idiot!, sier en oppspilt Portnoy og fortsetter:

– Jeg printer penger. Hvorfor skal man ta fortjeneste når flyselskapene klatrer 20 prosent hver dag? Tapere tar fortjeneste. Vinnere dytter sjetongene mot midten av bordet, sier Portnoy.

Tirsdag tjente han 300.000 dollar, eller omlag 2,8 millioner kroner etter dagens kurs, men var skuffet fordi han gikk ut for tidlig.

Gary Evans i Global Macro Monitor Blog mener vi ser en «blow-off top» – en markant økning tett etterfulgt av et raskt fall på grunn av høyt volum – i luftfarten.

– Det er på tide å ramme det inn og løpe som du aldri har gjort, oppfordrer Evans til Portnoy, og impliserer at de kritiske uttalelsene fort kan bite tilbake.

– Jeg sier ikke at jeg har en bedre karriere enn Buffett – han er en av de beste noensinne. Men jeg er den nye generasjonen. Det er ingen som kan argumentere for at Buffett er bedre enn jeg er akkurat nå. Jeg er bedre enn ham. Det er fakta, mener Portnoy.