<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardtap for japansk flyselskap

Det japanske flyselskapet ANA fikk et underskudd på 188,4 milliarder yen i første halvår og varsler at det blir mer enn doblet innen året er omme.

  Publisert 27. okt. 2020 kl. 11.42
  Oppdatert 27. okt. 2020 klokken 11.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 207 ord
  MILLIARDENE RENNER UT: For japanske ANA. Foto: Bloomberg

  Underskuddet etter skatt tilsvarer rundt 16,6 milliarder kroner og står i skarp kontrast til resultatet på samme tid i fjor. Da hadde selskapet et overskudd på 56,7 milliarder yen.

  Luftfarten er hardt rammet av coronapandemien og reiserestriksjonene som er innført for å forsøke å kontrollere smittespredningen. ANAs inntekter de siste seks månedene er 72 prosent lavere enn for ett år siden.

  – Selv om etterspørselen er i ferd med å ta seg opp, er den ikke ventet å nå samme nivå som i fjor, opplyser selskapet.

  ANA, som har forskjøvet regnskapsår, anslår at det samlede tapet blir på 510 milliarder yen fra april i år til mars neste år. I fjor endte regnskapsåret i pluss med 27,6 milliarder yen.

  – Vi gir ikke opp, men vil fortsette å jobbe for å øke inntektene og kutte kostnadene. Vi vil gjøre alt vi kan for å gå i pluss igjen neste år, sier konsernsjef Shinya Katanozaka.

  Selskapet har innført ansettelsesstopp, noe som kan føre til markant reduksjon i antallet ansatte. Hvert år er det rundt 3.000 som pensjonerer seg i selskapet, som har 46.000 ansatte. ANA planlegger også å fase ut 35 fly i løpet av dette året, primært langdistansemodellen Boeing 777.