<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investor vil gi Norwegians styreleder 1 million kroner

Hjørnesteinsinvestor ønsker å doble honoraret til Norwegians styreleder.

Publisert 1. juni 2021 kl. 13.09
Oppdatert 1. juni 2021 klokken 14.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
BONUS: En av Norwegians hjørnestensinvestorer ønsker å doble honoraret til avtroppende styreleder Niels Smedegaard (til høyre). Foto: Iván Kverme

 

Valgkomiteen i Norwegian har i forbindelse med den ordinære generalforsamlingen som skal avholdes 4. juni 2021 foreslått et ekstraordinært honorar for tilleggsarbeidet styremedlemmene har gjort det siste året. 

I innkallingen til generalforsamling blir det foreslått et ekstraordinært honorar til styreleder Niels Smedegaard på 500.000 kroner. En såkalt hjørnesteinsinvestor har foreslått at honoraret dobles til 1 million kroner.

Oppdaterte aksjonærlister viser at John Fredriksens selskap Geveran Trading er den største investoren i Norwegian, etterfulgt av Sundt AS, Folketrygdfondet og Ludvig Lorentzen AS.

I slutten av mai ble det kjent at Niels Smedegaard, Jaan Albrecht Bindenberger og Vibeke Hammer Madsen vil trekke seg fra styret i Norwegian.

Valgkomiteen har foreslått Svein Harald Øygard som ny styreleder i selskapet. I i tillegg er det ønsket at styret skal bestå av Lars Boilesen, Ingrid Elvira Leisner, Sondre Gravir og Chris Browne.