<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veksten tar av for Ryanair

Etter en sterk innhenting i sommer hever Ryanair vekstprognosene for de neste fem årene. 

  Publisert 16. sep. 2021 kl. 10.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 245 ord
  FULLE FLY: Med forbehold om at utviklingen av pandemien fortsetter i riktig retning og vaksinasjoner forblir på minst 90 prosent i Europa, ser Ryanair for seg en voldsom vekst de neste årene. Foto: Dreamstime

  Med forbehold om at covid ikke utvikler seg i en negativ reting, hever Ryanair vekstprognosene for de neste fem årene til 50 prosent. Tidligere hadde lavprisflyselskapet estimert en vekst på 33 prosent de neste fem årene, opplyser selskapet i en pressmelding torsdag. 

  Det betyr at irene forventer å frakte 225 millioner passasjerer i året fra 2026. Opp fra 149 millioner som flyselskapet fraktet før pandemien. Den forrige prognosen estimerte rundt 200 millioner passasjerer i 2026. 

  SATSER: Michael O'Leary tror Ryanair vil komme styrket ut av pandemien sammenlignet med sine konkurrenter. Foto: Bloomberg

  5.000 nye arbeidsplasser

  – Bare Ryanair har brukt denne krisen til å bestille betydelig flere fly, for å utvide våre partnerskap og for å sikre lavere driftskostnader slik at vi kan gi enda lavere priser til våre kunder, sier Ryanair-sjef Michael O’Leary og fortsetter: 

  – På den måten kan vi sammen med våre partnere komme sterkt tilbake fra pandemien og levere høyere enn forventet vekst i både trafikk og sysselsetting de neste fem årene.

  Ifølge O’Leary forventer Ryanair å skape over 5.000 nye arbeidsplasser for piloter, kabinpersonalet og ingeniører i løpet av de neste fem årene

  I løpet av de neste fem årene vil Ryanair motta 210 Boeing 737 Gamechanger-fly. Ifølge Ryanair vil disse flyene levere industriens laveste kostnader og redusere utslipp. 

  – Med disse nye leveransene, åpner Ryanair ti nye baser over hele Europa i år mens vi samarbeider med flyplasspartnere for å hjelpe dem med å gjenopprette trafikk og jobber etter Covid, sier O’Leary.