<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha mange flere flyreisende til landet

Antallet transittpassasjerer skal tidobles. Antallet passasjerer totalt skal tredobles.

  Publisert 25. apr. 2022 kl. 10.14
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  FRA 3 TIL 30 MILLIONER: Saudi-Arabia har store ambisjoner for transittrafikken i kongedømmet. Foto: Bloomberg

  Saudi-Arabia har satt seg et mål om å tidoble antallet flypassasjerer som reiser gjennom landet innen utgangen av inneværende tiår. Dette skal bidra til en tredobling av den årlige passasjertrafikken i landet, melder Reuters.

  En tidobling vil innebære at antallet internasjonale transittpassasjerer øker til 30 millioner innen 2030, fra nivået på rundt tre millioner i 2019, før coronapandemien.

  Kongedømmets myndigheter har tidligere lansert planer om å bli et globalt transport- og logistikknutepunkt innen 2030, med en passasjertrafikk på 330 millioner årlig, men ellers er få detaljer oppgitt til nå om ambisjonene, ifølge nyhetsbyrået.

  Mohammed Alkhuraisi, strategisk leder i det saudiarabiske luftfartsverket GACA, forklarer at Saudi-Arabias fremste mål er å øke antallet flyankomster i landet.

  Han avkrefter for nyhetsbyrået at landet er ute etter å ta transittmarkedet.

  Saudi-Arabia har forøvrig også ambisjoner for fraktflyvninger, med et mål om å øke lastevolumene fra 900.000 tonn i 2019 til 4,5 millioner tonn innen 2030, der transittfrakt vil utgjøre halvparten, ifølge Alkhuraisi.

  Dessuten vil landet opprette et nytt flyselskap, med base i hovedstaden Riyadh.