<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk hodepine: – Vi er nødt til å endre på selskapet

Stengt russisk luftrom går kraftig ut over Finnair, som har bestemt seg for å rette blikket vestover og mot Sørøst-Asia og India.

Publisert 10. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
TILPASSER: Finnair og toppsjef Topi Manner. Foto: Bloomberg

Finnair, som eies 55,8 prosent av den finske stat, planlegger å rette fokus vekk fra Asia og å nedskalere virksomheten, melder Reuters og viser til et Bloomberg-intervju med Finnair-sjef Topi Manner.

Bakgrunnen er stengningen av det russiske luftrommet. Finnair nevnes som det flyselskapet i Europa som rammes hardest av stengningen.

«Som et første skritt, den første responsen når vi gjennomgår strategien vår på bakgrunn av den russiske luftromsstengningen, har vi dreid nettverket vårt mot vest, og vi øker også rutene i Sørøst-Asia», forklarer Manner til Bloomberg.

«Vi kan ikke vente på at det russiske luftrommet åpnes. Vi er nødt til å tilpasse oss til denne situasjonen, og vi er nødt til å endre på selskapet», fastslår han.

Blant annet ser selskapet nå mot USA i større grad, men også mot India, Thailand, Singapore og potensielt Midtøsten.

«Vi vil være nødt til å endre størrelsen på selskapet når vi gjennomgår strategien», sier han videre, og understreker at de nye rutene ikke vil erstatte den tapte Asia-trafikken fullstendig.