<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Qatar Airways har aldri sett maken

Flyselskapet tjener penger som aldri før. Resultatet ble forbedret med 55 milliarder kroner, og en gammel rekord ble knust.

Publisert 16. juni 2022 kl. 13.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
BEST I BRANSJEN: Qatar Airways poengterer ikke bare at selskapet har satt ny resultatrekord, men også at selskapets overskudd er det største som hittil er lagt frem av noe flyselskap i verden for i fjor. Foto: Bloomberg

Qatar Airways gikk med 5,6 milliarder qatarske rialer i overskudd i fjor, etter et tap på 14,8 milliarder rialer året før, ifølge Reuters. Det tilsvarer en sving fra drøyt 40 milliarder kroner i minus til drøyt 15 milliarder kroner i pluss.

Selv omtaler flyselskapet overskuddet som det aller beste hittil i dets 25-årige historie.

Videre melder Qatar Airways at resultatet var 200 prosent bedre enn selskapets forrige resultatrekord.

Flyselskapets inntekter i det tilbakelagte året utgjorde 52,3 milliarder rijaler, cirka 144 milliarder kroner. Det tilsvarer en vekst på 78 prosent fra året før – og en vekst på 2 prosent fra 2019/20, selskapets siste hele regnskapsår før coronapandemien.

Totalt hadde selskapet 18,5 millioner passasjerer i løpet av 2020/21, en økning på 218 prosent.