<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener miljømål blir «svært utfordrende»

Luftfartstopp tviler på at bransjen klarer målet om null i netto CO2-utslipp innen 2050.

  Publisert 20. juni 2022 kl. 15.18
  Oppdatert 20. juni 2022 klokken 15.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  FLERE MÅ BIDRA: Akbar Al Baker, konsernsjef i Qatar Airways, mener at også motorprodusenter og oljeselskaper må bidra for at luftfartsbransjen skal nå målene. Foto: Bloomberg

  Verdens luftfartsbransje har satt 2050 som et mål for å oppnå null i netto CO2-utslipp. Dette målet blir vanskelig å nå, mener toppsjefen i Qatar Airways.

  Det kommer til å bli «svært utfordrende», sier konsernsjef Akbar Al Baker, ifølge Reuters.

  Han mener videre at andre aktører med tilknytning til bransjen, som motorprodusenter og oljeselskaper, vil måtte bidra for at målet skal nås.

  Uttalelsene kom på en pressekonferanse i forbindelse med luftfartsorganisasjonen IATAs årlige møte for flyselskapssjefer i Doha denne uken.

  I forbindelse med generalforsamlingen er det også kommet frem at IATA øyner overskudd i luftfarten allerede i 2023, og generaldirektør Willie Walsh har varslet at trafikken kan passere førpandemiske nivåer innen neste år.

  For Qatar Airways går det allerede rekordsterkt. Nylig meldte flyselskapet om sine beste resultater noensinne, hjulpet av 78 prosents inntektsvekst og mer enn en tredobling av antallet passasjerer.