<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mekling for norske SAS-piloter fra søndag

SAS-pilotene i Skandinavia har en pågående mekling i Sverige. For de norske pilotene vil meklingen starte førstkommende søndag, melder Parat.

  Publisert 24. juni 2022 kl. 15.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord

  Fristen blir den samme som for meklingen for Skandinavia-pilotene, natt til onsdag 29. juni, skriver fagforeningen Parat i en pressemelding. Meklingene startet i Stockholm forrige mandag.

  – Vårt økonomiske krav er i tråd med resultatet i frontfaget. Videre har vi i dag kun fri én helg i måneden og ønsker å øke dette til to, dette for å kunne planlegge noe mer fritid med familie og venner, sier leder i SAS Norges flygerforening i Parat, Jan Levi Skogvang.

  Han sier SAS-pilotene ønsker et lønnsoppgjør på linje med alle andre arbeidstakere i Norge og håper at SAS-ledelsen kommer pilotene i møte.

  – Jeg mener våre krav er moderate og er noe SAS bør kunne akseptere. Samtidig registrerer vi at SAS-ledelsen legger opp til streik og lockout, noe vi mener er unødvendig og er fra vår side innstilt på å bli enige med arbeidsgiver under meklingen, sier Skogvang.

  (©NTB)