<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ble tilbudt 100.000 kroner for å gi fra seg flybilletten

Flykrisen rammer ikke bare her i Norge – nå har også kaoset kommet over til landet over dammen. 

Publisert 1. juli 2022 kl. 14.08
Oppdatert 1. juli 2022 klokken 14.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
GODTGJØRELSE: Delta Air Lines flesket til da de hadde overbooket en flyreise.  Foto: AP Photo

Flyselskaper rundt over hele verden sliter på flere hold. Her i Norge er det flyteknikerstreik som er grunnen til forsinkelser og kanselleringer, mens det i USA er på grunn av mangel på arbeidskraft etter at reisehungrige amerikanere bestiller reiser etter pandemien.

Jason Aten, skribent for det finanstidsskriftet Inc., tvitret nylig at amerikanske Delta Air Lines tilbød hele 10.000 dollar – tett oppunder 100.000 kroner – til åtte frivillige som ville overlate plassen sin til andre.

Grunnen til det luftige tilbudet var at flyruten fra Grand Rapids i Michigan var oversolgt. Det er en strategi amerikanske flyselskaper notorisk benytter seg av fordi de kalkulerer med at det alltid er noen passasjerer som ikke møter opp.

Denne gangen hadde salgsavdelingen i selskapet imidlertid gått litt for hardt ut, og endte med å måtte selge åtte av plassene til frivillige. 

Gikk glipp av bonusen

Aten reiste med et reisefølge på seks personer ifølge en senere tweet, og valgte å ikke benytte seg av tilbudet fordi de ikke visste hvor mange frivillige det var snakk om.

– Hvis vi hadde visst det var åtte hadde vi gått av. Da vi skjønte det hadde allerede fire, fem personer allerede gått, sier Aten til finanstidsskriftet Fortune.

Andre passasjerer bekrefter Atens historie ifølge mediehuset, og flere internasjonale medier har omtalt hendelsen.

Flykaoset har allerede vart i en periode og tok seg for alvor opp under Juneteenth-feiringen. De siste ukene har flyselskapene i USA kansellert 35.000 flyvninger totalt. Nå nærmer også Fourth of July seg med stormskritt og flyselskapene skjelver i buksene. 

Tirsdag sa Delta at det vil la passasjerene sine bytte flybillett gratis. Siden Memorial Day 30. mai har Delta kansellert hele 4 prosent av avgangene sine, og konsernsjefen omtaler nivået som uakseptabelt.