<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordmåned for Flyr

Flyr leverte rekordtall for juli måned med over 260 000 ombordstigninger.

Publisert 5. aug. 2022 kl. 08.10
Oppdatert 5. aug. 2022 klokken 08.26
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
Rekordmåned Foto: Torstein Bøe

FLYR

Juli var en rekordmåned for Flyr med flere fulle flyvninger og totalt 260 500 gjester om bord, fremkommer det fra en børsmelding fredag.

Kabinfaktoren var 92,3 prosent og enhetsinntektene økte betydelig sammenlignet med tidligere måneder til 0,68 kroner i juli mot 0,41 kroner de siste 12 månedene. Flyr opererte 99,9 prosent av ruteflyvningene i løpet av måneden.

– Juli var preget av stor etterspørsel etter reiser med mange fulle flyvninger til våre destinasjoner ved Middelhavet og europeiske byer, uttalte konsernsjef Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

– Mange gjester har også valgt å reise på våre innenlandsflyvninger i Norge. Vi vil takke alle de 260 500 gjestene som har valgt å reise med oss ​​i juli, og vi gleder oss til å ønske velkommen om bord igjen snart, avslutter Frislid.

Flyr mottok i slutten av måneden ytterligere et fabrikknytt fly av typen Boeing 737-8. Denne flytypen har opp mot 15 prosent lavere drivstofforbruk og miljøutslipp enn foregående modeller. Flåten består nå av totalt 11 fly, med en gjennomsnittsalder på rundt 5 år. Ved utgangen av juli har Flyr 41 årsverk pr. fly, som er i henhold til plan for å nå målsatt kostnadsnivå, skriver TDN Direkt. 

Fra Norse til Flyr

Forrige uke ansatte Flyr Lasse Sandaker-Nielsen som senior strategisk rådgiver for administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid.

Sandaker-Nielsen kom fra Norse Atlantic som tidligere kommunikasjonsdirektør, som han hadde frem til slutten av juni. Før han gikk til Norse Atlantic, jobbet han i PR-selskapet First House som seniorrådgiver. Før det var han i Norwegian i mer enn ti år, som informasjonsdirektør og leder for selskapets internasjonale PR-team.

– Lasse passer godt inn i vår kultur og med sin lange erfaring fra luftfart, brede kompetanse og samfunnsforståelse vil han være en viktig medspiller for oss fremover, uttalte Wikstrøm til E24.