<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nær to millioner fløy med SAS i august

SAS fraktet 1,9 millioner passasjerer i august – en solid oppgang fra streikepregede juli.

  Publisert 7. sep. 2022 kl. 11.01
  Oppdatert 7. sep. 2022 klokken 11.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 200 ord
  SAS kommer med passasjertall for august. (c) MrFly | Dreamstime.com

  1,9 millioner passasjerer reiste med SAS i august, en oppgang på 70 prosent sammenlignet med samme måned i 2021. Kapasiteten økte med 64 prosent.

  Det viser tall flyselskapet la frem onsdag formiddag.

  Sammenlignet med juli økte tallet passasjerer med 40 prosent og kapasiteten med 38 prosent. Kabinfaktoren endte på 79 prosent.

  – Vi er glade for å se at virksomheten tar seg opp igjen i august, der SAS nesten hadde 2 millioner passasjerer. Det totale antallet passasjerer ble negativt påvirket av pilotstreiken, som førte til lavere billettsalg i perioden, sier SAS-konsernsjef Anko van der Werff.

  Etter en streikepreget sommer sank passasjertallene til SAS med 32 prosent fra juni til juli. Pilotstreiken varte i 15 dager, og totalt fraktet flyselskapet 1,3 millioner passasjerer i juli.

  – Vår transformasjonsplan, SAS Forward, gjennomføres fortsatt med uendret kraft, noe som vil føre til at SAS blir et finansielt stabilt flyselskap som vil kunne levere den tjenesten våre kunder forventer, sier van der Werff.

  SAS er nå midt i en Chapter 11-prosess i USA, der selskapet har søkt om konkursbeskyttelse. I slutten av august ble det kjent at Det amerikanske justisdepartementet mener det er for tette bånd mellom SAS og styrelederen i selskapets investeringsbank, SEB.