<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Flyr må nok hente kapital

Både Norwegian og Flyr opplevde trafikkbrems fra juli til august, men nykommeren blir langt hardere straffet på børs. Flyanalytiker spår emisjon.

    Publisert 7. sep. 2022 kl. 12.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 94 ord
    – Flyr må nok hente kapital
    Trafikktoppen er passert for Flyr i år, viser selskapets ferske tall. Markedet straffer aksjen hardt, selv om også Norwegian opplevde en brems i august. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs og aksjekommentator Karl Johan Molnes forklarer hvorfor de forventer nok en emisjon i Flyr, hva vi kan lese ut av Finnairs nye strategiplan og om veien videre for SAS.

    FLYR  

    Den norske utfordreren Flyr har i sommer markert ett år i full drift, men veien ut av pandemien har ikke vært en dans på roser.

    Overbelastede flyplasser i Europa, inflasjon og svindyrt drivstoff har lagt en demper på den festen mange trodde luftfarten skulle oppleve etter pandemikrisen.

    Onsdag kom trafikktallene fra Flyr og SAS, dagen etter at Norwegian la frem sine.

    I dette klippet fra Finansavisens Børsmorgen analyserer flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs og aksjekommentator Karl Johan Molnes hva som skjer.

    Vi ser også nærmere på Finnairs nye strategi og hva den kan si om redningsoperasjonen i SAS.