<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS har fått godkjent kriselån

Dommeren i konkursretten i New York utsatte behandlingen av kriselånet til SAS. Fredag ble det imidlertid enighet.

Publisert 10. sep. 2022 kl. 08.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
FÅTT GODKJENNELSE: SAS Foto: NTB

Det kriserammede flyselskapet SAS fikk tidligere i august tilslag på et kriselån på 700 millioner dollar fra det amerikanske investeringsselskapet Apollo Global Managemen.

Avtalen som var betinget av godkjenning fra domstolen i USA var oppe til behandling tidligere i uken, men dommeren ble ikke overbevist og avgjørelsen ble dermed utsatt til fredag.

Natt til lørdag melder SAS at konkursdomstolen i New York har gitt godkjenning for kriselånet, hvor betingelsene i stor grad skal være like som i lånepakken som først ble anonsert i august.

«Med rettens godkjennelse av DIP-finansieringen (debtor-in-possession, red. anm.) så gjør vi viktige fremskritt i chapter 11-prosessen. Avtalen med Apollo kom som følge av en omfattende prosess for å oppnå best mulig finansiering for SAS, og vi er glade for at retten har godkjent den», sier konsernsjef Anko van der Werff i en pressemelding.

Høy rente

Selv om lånet er helt nødvendig for at SAS skal kunne ha normal drift gjennom chapter 11-prosessen har flere bitt seg merke i den svært høye renten på lånet som selskapet har fått med Apollo.

Lånet vil ha en løpetid på ni måneder og for dette vil Apollo Global Management få en renteavkastning på minst 23,2 prosent. Dette innebærer at långiveren tjener nesten 1,6 milliarder kroner.