<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Staten ser innsparing på 70 millioner på fellesavtaler for flyreiser

Publisert 14. sep. 2022 kl. 10.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 115 ord
Her kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik. Foto: Eivind Yggeseth

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) ved Statens innkjøpssenter har nylig inngått nye statlige fellesavtaler for flyreiser. Avtalen kan spare staten for minst 70 millioner kroner i året.

Det fremgår av en melding fra kommunal- og distriktsdepartementet onsdag.

Før konkurransen er det identifisert et potensial for innsparinger på 20 prosent av estimerte innkjøpskostnader på 700-800 millioner kroner. Avtalene omfatter 327 ulike strekninger med 629 tilhørende avtaleområder.

– Regjeringen har allerede kuttet i statens reisekostnader. I revidert nasjonalbudsjett for 2022 ble det varslet et kutt på 15 prosent i reiseutgiftene for andre halvår målt mot nivået før pandemien. Gjennom de nye statlige fellesavtalene for flyreiser vil altså staten spare inn ytterligere millioner, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

(TDN Direkt)