<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

SAS kjøper el-fly

Flyselskapet, som er midt i en Chapter 11-prosess, har signert en intensjonsavtale om å kjøpe to el-fly.

Publisert 15. sep. 2022 kl. 14.41
Oppdatert 15. sep. 2022 klokken 15.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
SATSER ELEKTRISK: SAS planlegger å kjøpe to ES-30 el-fly, som vil ha plass til 30 passasjerer. Illustrasjon: Heart Aerospace

De elektriske flyene skal være godkjent for kommersielle flyvninger innen 2028, melder SAS i en pressemelding.

– Sammen med hele bransjen har vi ansvaret for å gjøre flyreiser mer bærekraftige. SAS er dedikert til å transformere luftfarten slik at kommende generasjoner kan fortsette å koble sammen verden og nyte fordelene ved å reise, sier SAS-konsernsjef Anko van der Werff.

El-flyene, som er produsert av Heart Aerospace, skal ha en original rekkevidde på 200 kilometer med et hybrid-system som kan doble rekkevidden. Med andre ord vil el-flyene kunne fly kortere ruter innenlands.

– De elektriske flyene vil være et flott supplement til vår eksisterende flåte som betjener kortere ruter i Danmark, Norge og Sverige, på en mer bærekraftig måte, sier van der Werff.

Like etter at pilotene i SAS gikk i streik, ble det klart at flyselskapet søkte om konkursbeskyttelse i USA, gjennom en såkalt Chapter 11-prosess. Konkursbeskyttelsen innebærer at kreditorer ikke kan slå selskapet konkurs.

I august oppga selskapet at de hadde en gjeld på over 55 milliarder norske kroner, mens likviditeten er på under 8 milliarder.