<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Alle CHC-helikoptre på bakken etter lederavgang

Alle CHC sine helikoptre står i ro på landets heliporter. Ifølge Stavanger Aftenblad ble avganger utsatt etter at daglig leder Per Andre Rykhus trakk seg.

Publisert 20. sep. 2022 kl. 12.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord

Rykhus ønsker ikke å kommentere avgangen overfor Aftenbladet , men bekrefter at han har fratrådt stillingen som daglig leder. Den har han hatt siden desember 2017.

CHC transporterer oljearbeidere fra hele norskekysten ut på olje- og gassfelt på norsk sokkel.

Rykhus trakk seg ifølge avisa fra CHC Helikopter Service mandag kveld. Ifølge Luftfartstilsynet må det ha en ansvarlig leder for å kunne godkjenne helikopterflygingene. Nå som selskapet ikke har en daglig leder, har ikke tilsynet en leder å forholde seg til.

Dermed går ingen CHC-helikopteravganger så langt tirsdag. Ifølge avgangsoversikten kommer det ny informasjon om de utsatte avgangene klokken 12.00.

Dag Johan Sætre er oppnevnt som ny daglig leder. Sætre sier til Aftenbladet at en ny søknad om å gjenoppta operasjonene er sendt inn til Luftfartstilsynet.

– Men jeg tør ikke si hvor lang tid det kan ta, sier Sætre.

(NTB)