<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Wizz Air vil ha 50 fly i Saudi-Arabia

Ifølge analytikere møter flyselskapet liten konkurranse i landet.

Publisert 20. sep. 2022 kl. 14.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
MÅL: Innen utgangen av 2030 vil Wizz Air ha en flåte på 50 fly i Saudi-Arabia. Dreamstime

Lavpris-flyselskapet Wizz Air har mål om å etablere en flåte bestående av 50 fly i Saudi-Arabia innen utgangen av tiåret, skriver Bloomberg.

Rundt halvpartene av flyvningene skal gå til det bredere Midtøsten, en fjerdedel vil være innenlands og resten til Europa.

Ifølge flyanalytiker Alex Irving ved analyseselskapet Bernstein møter Wizz Air liten konkurranse i landet, med det statlige selskapet Saudia og to mindre lokale flyselskaper.

Det ungarske flyselskapet signerte en joint venture-avtale med Saudi-Arabia i mai. Det pekes blant annet på et innbyggertall på 36 millioner som en av årsakene til at Wizz Air vil satse i landet, og i tillegg har myndighetene et mål om å seksdoble turismen innen 2030.

Allerede neste uke starter Wizz Air med flyvninger til Saudi-Arabia. Foreløpig tilbyr de reiser til Damman med avreisested Roma, Wien og Abu Dhabi. De har også planer om å utvide rutene til å gjelde hovedstaden Riyadh og Rødehavs-byen Jidda.