<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– En mørk tid, og dette er det verste

Publisert 22. sep. 2022 kl. 18.08
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 18.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
22.09.2022 Det ferske flyselskapet Norse Atlantic straffes igjen hardt på børs etter tallslipp. Vi snakker med gründer og konsernsjef Bjørn Tore Larsen om hvorfor han mener vinteren blir så krevende for hele bransjen, hvordan Norse posisjonerer seg og om selskapet kan trenge påfyll av kapital for å komme seg frem til neste sommersesong.

 

Norse Atlantic Airways la torsdag frem et resultat før skatt på minus 51,3 millioner dollar for første halvår 2022, og toppsjef Bjørn Tore Larsen stilte i den anledning til intervju hos FaTV.

Han erkjenner at verdensøkonomien er inne i en mørk tid, og at klimaet for å drive flyselskapet ikke er det letteste.

– Det verste er at mange forbrukere blir pessimistiske når de skrur på nyhetene. (...) De får mange advarsler, noe som kan smitte over på hvordan de velger å bruke pengene. Vi tror det kan være negativt for luftfarten, sa Larsen.

Markedet reagerte med å sende aksjen ned over 17 prosent på Euronext Growth torsdag. Ingen aksjer falt mer i dagens handel.