<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyr henter penger

Flyr gjør nå et forsøk på å hente 430 millioner kroner i en rettet emisjon med SpareBank 1 Markets, Carnegie og Arctic Securities. Emisjonskursen er på 1 øre!

  Publisert 3. nov. 2022 kl. 07.01
  Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 07.12
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 208 ord
  TAPER PENGER: Flyr gikk i dundrende underskudd i tredje kvartal. FOTO: Dreamstime

  Flyr er i beita for kapital, og har nå fått sine tre finansielle rådgivere til å kontakte investormarkedet for å fylle kassen. SpareBank 1 Markets, Carnegie og Arctic Securities skal derfor sette i gang en rettet emisjon på inntil 430 millioner kroner, hvor emisjonskursen er satt til mikroskopiske 0,01 kroner pr. aksje.

  Eksisterende aksjonærer vil se sine verdier vaskes vekk, men får samtidig anledning til å spytte inn 100 millioner kroner i en reparasjonsemisjon i etterkant av den rettede emisjonen.

  Braathen deltar

  Emisjonsforsøket til Flyr kommer ikke som noen overraskelse, og DNB Markets-analytiker Ole Martin Westgaard konkluderte med at Flyr ville hente penger nå, siden selskapet annonserte sine trafikktall fem dager før oppsatt tid. 

  Det som derimot kan overraske er den hysterisk lave emisjonskursen, som vil sørge for et nytt blodbad for Flyr-aksjonærene så snart børsen åpner.

  Emisjonskursen priser Flyr til 6,3 millioner kroner, før de 430 millionene eventuelt kommer inn. 

  Grunnlegger, største aksjonær og styreleder Erik G. Braathen forhåndstegner seg for 10 millioner kroner i emisjonen, og sier i pressemeldingen:

  – Med å implementere disse tiltakene vil vi være godt posisjonert til å kjøre en ramp-up med full gass til våren og sommeren.

  Emisjonen starter torsdag og vil stenges senest tirsdag 8. november kl 1630.