<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian stanser salg av flex-billetter: – Vil ikke være et forsikringsselskap

Norwegian har stanset salget av fleksible billetter på flere av rutene som Flyr også flyr til. 

  Publisert 8. nov. 2022 kl. 15.53
  Oppdatert 8. nov. 2022 klokken 16.10
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 280 ord
  STANSER DELER AV SALGET: Norwegian har stanset salget av flex-billetter på flere av rutene sine. Dreamstime

  Norwegian har stanset salget av fleksible billetter på flere av sine ruter da selskapet ikke ønsker å være et «forsikringsselskap for Flyr sine passasjerer».

  Det skriver VG.

  Norwegian har lenge tilbudt en «Flex-billett» hvor kundene kan endre sin reise gratis opptil 30 minutter før avreise.

  Midlertidig løsning

  – Vi har stengt salget av fleksible billetter på en del av våre ruter fordi vi ikke kan være forsikringsselskap for Flyr sine kunder. Dette er ikke noe vi ønsker å gjøre og det er midlertidig, i første omgang ut november, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til avisen. 

  Salget av fleksible billetter ble stanset klokken 14:30, på flere av destinasjonene som både Flyr og Norwegian flyr til.

  Tirsdag tipset Forbrukerrådet VGs lesere om at det var en mulighet å booke en billett med et annet flyselskap –  for sikkerhets skyld – dersom Flyr går konkurs:

  «Da går det an å bestille en ny billett med et annet selskap men med avbookingsmulighet, for eksempel en fullt fleksibel billett.»

  Flyrs skjebnedag

  Tirsdag etter børsens stengetid er fristen for å ferdigstille kriseemisjonen som er satt til ett øre pr. aksje.

  Torsdag morgen sprakk nyheten om at kriserammede Flyr må nok en gang ut i kapitalmarkedet for forsøke å hente 430 millioner kroner, etter å ha tapt hele 1,1 milliarder kroner i forsøket på å lage en mini-kopi av Norwegian.

  Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har vært bestemt på at man bør selge Flyr-aksjene sine, og omtalte det høye handelsvolumet og den høye kursen som kjempefarlig i forrige uke.

  Han er like klar i talen i tirsdag:

  – Alle burde jo selge aksjene i Flyr i dag. De som tror på caset bør bruke pengene til å tegne i emisjonen, sier han.