<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rammes av streik: 100 kanselleringer

– Det er trist at fagforeningen har valgt gå frem med ulovlig streik istedet for forhandlinger, sier driftsdirektør Jaakko Schildt i Finnair.

Publisert 20. nov. 2022 kl. 16.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
RAMMES AV STREIK: Finnair. Foto: Dreamstime

Den finske fagforeningen AKT som organiserer Finnairs kabinansatte, har anonsert streik blant deres medlemmer mellom søndag og mandag.

Ifølge en pressemelding fra Finnair fører streiken til at om lag 100 flyvninger fra Helsini vil bli kansellert.

Det finske flyselskapet skriver videre at streiken ikke vil påvirke flyvninger med datterselskapet Norra, eller andre partnerflyvninger.

– Vi er veldig lei oss for bekymringene og ulempene denne streiken påfører kundene våre, og vi gjør vårt beste for å booke om kunder så raskt som mulig, sier driftsdirektør Jaakko Schildt i Finnair.

– Det er trist at fagforeningen har valgt gå frem med ulovlig streik istedet for forhandlinger. Gjennom høsten har vi diskutert muligheter for besparelser med foreningene, men dessverre har vi ikke klart å komme frem til noe resultat med de kabinansatte. Vi håper fortsatt å finne løsninger sammen, legger Schildt til.

Finnair skriver at videre at det i løpet av høsten har forhandlet med alle ansatte rundt besparelser for å gjenopprette selskapets lønnsomhet. Situasjonen selskapet står oppe i kommer som et resultat av pandemien, samt at russisk luftrom har blitt stengt som følge av krigen i Ukraina.

Finnairs flyvninger vil etter planen gå som normalt fra mandag ettermiddag, men streiken vil kunne påvirke flyvninger selv etter mandag, skriver selskapet.