<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk verkebyll koster 150 jobben

Stengt russisk luftrom har torpedert lønnsomheten i Finnair, som nå kvitter seg med 150 ansatte.

Publisert 21. nov. 2022 kl. 12.31
Oppdatert 21. nov. 2022 klokken 12.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
TVINGES TIL KUTT: Finnair, ledet av Topi Manner. Foto: Bloomberg

Stengningen av russisk luftrom i kjølvannet av Ukraina-invasjonen har kastet Finnair ut i en alvorlig krise der milliardsummer renner ut hvert eneste kvartal.

Det finske flyselskapet lanserte 7. september en strategi for å gjenvinne lønnsomheten, og en del av denne strategien går ut på å kutte antallet ansatte.

I en pressemelding mandag skriver Finnair at forhandlingene som startet med fagforeningene i oktober er avsluttet, med den konklusjon at Finnair reduserer staben i Finland med rundt 90 ansatte – hvorav enkelte kan bli tilbudt en ny stilling i selskapet. Utenfor Finland vil 57 jobber kuttes.

Nedbemanningen vil bli iverksatt innen utgangen av februar 2023.

Tilbyr jobbhjelp

– Finnair-ansatte er engasjerte profesjonelle, som på mange måter allerede har måttet strekke seg; først gjennom pandemien og så grunnet krigen Russland startet. Jeg beklager dypt at vi må ta disse vanskelige, men nødvendige tiltakene i vår søken etter å gjenvinne lønnsomheten, sier konsernsjef Topi Manner i en kommentar.

Forhandlingene omfattet hele 770 ansatte i Finland som jobber i ledelses- og ekspertroller. Finnair har omkring 5.300 ansatte globalt.

Ansatte som mister jobben vil få hjelp til å finne nytt arbeid gjennom Finnairs Next-program, som blant annet inkluderer individuell karriereveiledning.