<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

SAS-sjefen: – Mye å være bekymret for

Mandag skal SAS i ny frivillig megling med kabinansatte. – Vi ønsker og håper på en enighet, sier toppsjef Anko van der Werff.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 15.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 284 ord
MYE Å VÆRE BEKYMRET FOR: Her SAS-sjef Anko van der Werff. AP

 

Førstkommende mandag skal SAS og de kabinansatte i ny frivillig megling.

– Vi har sagt ja til å gjøre et siste forsøk på å komme til enighet, sa styreleder i Norsk Kabinforening Bjarte Stedje til NRK.

Fra før har partene hatt to frivillige meklinger uten å komme til enighet. Det er SAS som har tatt initiativ til en ny frivillig mekling.

– Vi ønsker og håper på en enighet. Vi må forstå at kravene fra kabinpersonale er forskjellige fra pilotenes krav, men det handler om det samme. Vi må være et bærekraftig selskap, komme oss gjennom chapter 11, sier SAS-sjef Anko van der Werff til E24.

Van der Werff mener det er spesielt viktig å ha en bærekraftig økonomi grunnet SAS' tap gjennom pandemien, samt tapene de vil fortsette å ha neste år.

Mye å være bekymret for

– Når du ser på den makroøkonomiske situasjonen, er det mye å være bekymret for. Inflasjon, energipriser, sterk dollar og drivstoff er relativt dyrt, sier han videre til E24.

Han sier derimot at Chapter 11-prosessen verken har hatt en effekt på bookingen eller påvirker kundene.

I oktober fraktet SAS 1,9 millioner passasjerer, som var tre prosent færre enn i september.  Van der Werff sa da at det var «et sunt antall til tross for et utfordrende makroøkonomisk miljø».

Den siste tiden har SAS inngått avtaler med flere leasingleverandører om leasing av fly. Van der Werff trekker frem disse som viktige for selskapet. 

«Dette utgjør et viktig steg i arbeidet med å konfigurere om flåten og å oppnå de 7,5 milliarder svenske kronene i årlige kostnadsbesparelser som er en del av SAS Forward-planen», skrev SAS tidligere denne måneden.