<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Norse Atlantic vil hente 300 millioner kroner

Flyselskapet Norse Atlantic vil hente 300 millioner kroner i en rettet emisjon.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 16.35
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 17.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
SKAL KJØPE: Toppsjef Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic Airways. Iván Kverme

Norse Atlantic utsteder 120 millioner nye aksjer i en rettet emisjon. Selskapet vil tilby investorer å kjøpe aksjer for 2,50 kroner pr. stykk.

Det kunngjør flyselskapet i en melding etter børsens stengingstid torsdag. 

Norse-aksjen endte torsdag til sluttkurs 4,15 kroner.

Målet er å innhente 300 millioner kroner i frisk kapital.

Norse-toppsjef Bjørn Tore Larsen har gjennom sitt selskap BT Larsen & Co forpliktet seg til å kjøpe aksjer for 203 millioner kroner. Fra før har han en eierandel på 12,82 prosent og er dermed største aksjonær. 

Dersom det skulle være stor etterspørsel etter aksjene kan imidlertid tegningen bli redusert til 25 prosent av emisjonsstørrelsen.

Skal øke antall flyvninger

Den friske kapitalen skal benyttes til å opprettholde en målsatt kontantbuffer etter et krav fra britiske luftfartsmyndigheter om å investere 46 millioner dollar kun til bruk av selskapets heleide britiske datterselskap, Norse Atlantic UK. 

Dette for å gjøre det mulig for Norse å drifte og øke antall flyvninger fra Storbritannia, spesielt fra London Gatwick, til USA. I tillegg skal provenyet benyttes til generelle selskapsformål.

Styret har en intensjon om å foreslå en reparasjonsemisjon.

Hadde ingen plan om å hente penger

For to måneder siden sa Larsen til DN at selskapet ikke hadde noen planer om å hente friske penger.

– Ikke som følge av det vi har sett så langt. Men vi vet jo at dette er en kapitalintensiv bransje, og det er viktig å ha godt med penger. I dag har vi ingen planer for å hente friske penger, sa han til avisen.

Norse-aksjen er ned 72 prosent så langt i år. 

Tegningsperioden for den rettede emisjonen startet ved børsslutt torsdag og er planlagt å være ferdig klokken 8 fredag morgen. Minimumstegningen er på 100.000 euro.