<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyr-sjefen går – ny sjef er ombord

Flyr-sjefen Tonje Wikstrøm Frislid går av med umiddelbar virkning. Ny sjef er ombord.

    Publisert 25. nov. 2022 kl. 17.40
    Oppdatert 26. nov. 2022 klokken 11.49
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 325 ord
    ROKADE: Finansdirektør Brede Huser overtar nå som adm. dir. etter at Tonje Wikstrøm Frislid slutter med umiddelbar virkning. Iván Kverme

    FLYR

    Finansdirektør Brede Huser tar over som adm. dir. for Flyr, etter Tonje Wikstrøm Frislid som går av umiddelbar virkning, fremgår det av en børsmelding fredag kveld. Wikstrøm Frislid har ledet selskapet siden starten i 2021.

    Sissener er litt overrasket

    Investor og primus motor for den nye redningsoperasjonen i Flyr, Jan Petter Sissener, sier til Finansavisen at han er litt overrasket.

    – Jeg er litt overrasket, men jeg har ingen detaljer i saken og må bare stole på at styret gjør jobben sin, sier han.

    Til DN sier han at det er åpenbart at ikke alt har gått på skinner. Til E24 sier han at det kommer som lyn fra klar himmel.

    Sjef siden starten

    «Tonje har gjort en formidabel jobb med å bygge en kultur som setter kundene og ansatte først, samt bygge en godt likt og kjent merkevare. Jeg vil takke Tonje for hennes uvurderlige bidrag til Flyr og ønsker henne lykke til i hennes fremtidige bestrebelser,» skriver styreleder Erik G. Braathen i børsmeldingen.

    Han legger til at selskapet nå er på vei inn i en ny fase med å styrke selskapets finansielle stilling, og at Brede Huser har både innsikten og gjennomføringskraften som skal til for å ta selskapet gjennom den fasen.

    Lang erfaring fra Norwegian

    Huser har vært finansdirektør i Flyr siden oppstarten i 2020. Han vil inntil videre også fortsette som finansdirektør. Da han kom til Flyr hadde han mer enn 19 års erfaring fra flyselskapet Norwegian, hvor han fra 2006 til 2015 hadde ledende stillinger i økonomiavdelingen. Han ble adm. dir. for Norwegian Reward i 2015.

    Huser er utdannet ved Norges Handelshøyskole BI og har en mastergrad i finans. Han har også erfaring fra økonomiavdelingene i selskaper som Orkla, Arthur Andersen og Ernst & Young. 

    Les alle Flyr-nyheter her

    Uten sammenligning for øvrig tar Flyr med også det samme valget som Norwegian gjorde da det stod midt i refinansieringen. Det valgte da å satse på at finansdirektøren, Geir Karlsen, skulle ta selskapet gjennom turbulensen. 

    Flyr-aksjen falt 2,9 prosent til 0,0067 kroner fredag.