<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS-sjefen om redningsoperasjonen

SAS' konsernsjef har stor tro på at selskap skal klare å hente nærmere 10 milliarder kroner på nyåret gjennom en rettet emisjon.

    Publisert 26. nov. 2022 kl. 11.46
    Oppdatert 26. nov. 2022 klokken 11.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    SAS-emisjonen blir forhåpentligvis satt i gang i janaur, forteller Anko Van der Werff i et intervju med Finansavisen Foto: FATV
    SAS-sjefen om emisjon og klima, skatteflytting bekymrer Nordea og ny fart i Porsches elbilplaner
    25.11.2022 – Jeg tror ikke omfanget har gått opp for folk, sier Torsten Østensen, leder for Private Banking og Asset Management i Nordea Norge, om hvor mange som enten flytter ut av Norge eller vurderer det på grunn av skatt. Vi ser også på Black Friday-salget på Norse-aksjen etter emisjonsmeldingen, vi snakker med SAS-sjef Anko Van der Werff og Avinor-sjef Abraham Foss om klima og bransjens skrantne økonomi, og runder det hele av med en bilprat om Porsche og Toyotas elbilfremtid med Håkon Sæbø.

    SAS har sagt de vil hente minst 9,5 milliarder svenske kroner i frisk kapital og konvertere rundt 20 milliarder i gjeld. 

    – Emisjonen blir nok satt i gang i januar, varsler konsernsjef Anko Van der Werff i et intervju med Finansavisen på Zero-konferansen i Oslo - der SAS-sjefen også snakker om hvordan selskapet jobber videre med en klimasatsing midt oppe i Chapter 11-prosessen.

    Videre forteller Van der Werff at selskapet har et bra momentum i SAS Forward-planen, og de skal ha klart å kutte utgifter på 1 milliard svenske kroner. 

    Dette har bidratt til at SAS-sjefen har stor tro på at de vil klare å hente pengene i markedet, og viser til at selskapets balanese er reell og de vil klare å gjenoppdage seg selv som et selskapet. 

    – Det er stor grunn til at SAS kan komme styrket ut av dette, og det er en god historie for investorer, sier Van der Werff.