<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svak bedring for Widerøe

Widerøe fikk fylt opp flyene noe mer i november, men varsler likevel videre prisstigning på nyåret. 

  Publisert 5. des. 2022 kl. 08.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 228 ord
  SVAK FREMGANG: Widerøe fikk en kabinfaktor på 60,3 prosent i november.  Foto: Widerøe

  Etter en svak start på høsten, opplevde Widerøe en forsiktig bedring i november. Ifølge flyselskapet er kapasiteten kuttet sammenlignet med 2021, men etterspørselen har likevel holdt seg på samme nivå. Dette har igjen gitt en økning i kabinfaktor målt mot fjoråret på 2,9 prosentpoeng – fra 57,4 prosent til 60,3 prosent.

  Totalkapasiteten på norsk innenriks er noe redusert i november, men Widerøe mener det fremdeles tilbys for mange seter i det norske innenriksmarkedet. Dette har gjort at de har fått justert (opp) prisnivået noe, men flyselskapet hevder at det ennå er stykke igjen før prisveksten deres speiler kostnadsøkningene i bransjen på grunn av høyere drivstoffpriser, dollarkurs samt gjeninnføring av flypassasjeravgiften.

  Varsler prisvekst

  Prisjusteringen  deres gir Widerøe likevel en økning i yield fra oktober til november.

  – Til tross for en bedring i november, er markedet fremdeles svakt. Vi forbereder oss på en tøff vinter med mye overkapasitet i markedet, sier Widerøes konsernsjef  Stein Nilsen. 

  Ifølge Nilsen gjør overkapasiteten i landet at lønnsomhetsutviklingen i Norge går motsatt retning i forhold til resten av Europa.

  – De store resultatforbedringene i 2022 hos europeiske flyselskaper preges av relativt store økninger i billettprisene. Vi forventer at også prisene i det norske markedet skal øke videre inn i 2023, sier Nilsen.

  Fremover forventer Widerøe stor pågang i forbindelse med juleutfarten, men også at den generelle ferie- og fritidstrafikken holder seg sterkt, til tross for at rentene øker sammen med inflasjonen.