<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-domstol godkjenner SAS-avtale med pilotene

– Dagens godkjennelse gjenspeiler støtten og bidraget fra pilotene i det videre arbeidet med vår transformasjonsplan, sier SAS-sjefen.

  Publisert 8. des. 2022 kl. 18.04
  Oppdatert 8. des. 2022 klokken 18.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 175 ord
  GODKJENT: SAS' avtaler med pilotforeninger. Foto: Bloomberg

   

  SAS' 5,5-årige kollektivavtaler med SAS Scandinavias pilotforeninger er nå godkjent av den amerikanske konkursdomstolen for New Yorks sydlige distrikt, melder flyselskapet.

  De aktuelle pilotforeningene er Svensk Pilotförening, Norsk Flygerforbund, SAS Norge Pilotforening og Dansk Pilotforening.

  – Vi fortsetter å gjøre fremskritt med SAS Forward og i vår chapter 11-prosess, kommenterer SAS-sjef Anko van der Werff.

  – Dagens godkjennelse gjenspeiler støtten og bidraget fra pilotene i det videre arbeidet med vår transformasjonsplan SAS Forward, som er nødvendig for å bygge et sterkt og konkurransekraftig SAS for en lang tid fremover, sier han videre.

  De 5,5-årige avtalene ble først kunngjort 19. juli, og avsluttet en 15 dager lang streik. De var imidlertid betinget av godkjennelse fra den amerikanske konkursdomstolen – som nå foreligger.

  SAS Forward-planen innebærer å skaffe minst 9,5 milliarder svenske kroner i ny egenkapital, samt å redusere eller konvertere 20 milliarder svenske kroner i gjeld.

  Selskapet sikter nå mot å sluttføre domstolsprosessen i USA i løpet av andre halvår 2023. Dette ventes å ville involvere juridiske prosesser også i andre jurisdiksjoner.