<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Superjumbo back in business

Oppdemmet etterspørsel etter langdistansereiser gir rekordtall for Etihad Airways, som nå setter fire av sine Airbus A380 tilbake i trafikk.

  Publisert 9. des. 2022 kl. 14.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 249 ord
  RELANSERES: Etihad setter fire av sine Airbus A380 tilbake i trafikk. Foto: NTB

  Europeerne er i reisemodus igjen, og den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA anslo i sin seneste månedsrapport sluppet tidligere denne uken at den globale flyindustrien vil bli lønnsom igjen i 2023.

  Fredag varsler Etihad Airways i en pressemelding at superjumboen Airbus SE A380 reintroduseres i flåten. Bakgrunnen er den oppdemmede etterspørselen etter langdistansereiser.

  Inn på London-rute

  Det Abu Dhabi-baserte flyselskapet, som noterte seg for et rekordresultat i første halvår, vil sette fire av sine ti A380-fly i trafikk mellom Abu Dhabi og London (Heathrow) fra neste sommer. Selskapet vil dermed frigjøre kapasitet som kan øke frekvensen på eksisterende ruter og åpne for lansering av nye destinasjoner.

  – Vi har besluttet at tiden er inne for å returnere noen av våre A380-fly for å møte etterspørselen som har gjort dem finansielt levedyktige igjen, sier Etihad-sjef Antonoaldo Neves i en kommentar. 

  Den tidligere toppsjefen for TAP Air Portugal kom til Etihad i november, da han overtok etter Tony Douglas.

  Har 3-romsleilighet

  Etihad parkerte sin Airbus A380-flåte i 2020, og daværende toppsjef Douglas uttalte da i et intervju med Bloomberg TV at det var usikkert om flyene kom på vingene igjen noensinne.

  I tillegg til 3-romsleiligheten «The Residence» er Etihads A380-fly delt inn i tre kabinklasser over to etasjer, inklusive ni «First Apartments», 70 «Business Studios» og 405 «Economy Smart»-seter. Dette inkluderer 80 «Economy Space»-seter som har minst 90 centimeter (36 tommer) frem til neste rad.

  Returen for A380-flyene vil bli støttet av at ytterligere fem av «lillesøsknene» A320 settes tilbake i trafikk.