<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Driftsdirektøren i SAS sier opp

Driftsdirektør Simon Pauck Hansen sier opp etter 26 år i det nå kriserammede flyselskapet.

  Publisert 20. des. 2022 kl. 09.48
  Oppdatert 20. des. 2022 klokken 09.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  FORLATER SAS: Simon Pauck Hansen sier opp jobben som driftsdirektør. SAS

  SAS

  Driftsdirektøren i SAS, Simon Pauck Hansen, har besluttet å forlate flyselskapet. Det opplyser SAS i en pressemelding tirsdag.

  Hansen begynte som trainee i SAS for 26 år siden, og sier det har vært en fantastisk reise gjennom opp- og nedturer.

  – De siste tre årene har krevd betydelige endringer for alle i SAS, men jeg er sikker på at det nå går mot en lysere fremtid. Tiden er imidlertid inne for meg til å overlate tømmene til andre. SAS vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, og det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, sier han.

  Hansen har spilt en nøkkelrolle i prosessen med å ta SAS gjennom coronapandemien, noe de kaller den største krisen luftfartsindustrien noen gang har opplevd. Han har også vært en drivkraft i implementeringen av redningsplanen til det kriserammede flyselskapet, som heter SAS Forward.

  – Simon Pauck Hansen har gjort en betydelig innsats for SAS i alle de år han har viet til selskapet. Vi er svært lei oss for han har valgt å forlate SAS, og jeg vil personlig takke Simon for vårt nære samarbeid og hans engasjement for selskapet i min tid som konsernsjef, sier konsernsjef Anko van der Werff.

  Mikael Wångdahl, som i dag er «VP SAS Link and External Production», overtar jobben som driftsdirektør i løpet av januar.