<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter tysk resesjon nå i tredje kvartal

Det går nedover med den tyske økonomien, og nå i tredje kvartal blir det resesjon, ifølge tyske økonomiske institutter.

Publisert 11. sep. 2019 kl. 14.19
Oppdatert 11. sep. 2019 klokken 14.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
TYNGER: Det økonomiske forskningsinstituttet RWI trekker frem produksjonsindustrien og spesielt bilindustrien. Her fra en Mercedes-Benz-fabrikk i sydvestlige Tyskland. Foto: NTB Scanpix

Tyske Institut für Weltwirtschaft Kiel (IfW) venter at Tysklands økonomi vil synke inn i resesjon nå i tredje kvartal, melder Reuters.

Instituttet venter at den tyske økonomien krymper med 0,3 prosent fra forrige kvartal, da økonomien gikk tilbake 0,1 prosent fra kvartalet før.

Ifølge IfW er handelskonflikter og usikkerhet rundt Brexit faktorer som medvirker til utviklingen.

«Det virkelige problemet med Donald Trumps handelsdisputter er ikke tollene i seg selv, men den store usikkerheten rundt hva som vil komme. Usikkerhet er som gift for investeringsbeslutninger», heter det fra IfW-sjef Gabriel Felbermayr, ifølge nyhetsbyrået.

Nedjusterer 2019

Videre venter IfW-instituttet at den samlede veksten i Tyskland i 2019 blir på 0,4 prosent. Deres forrige prognose var en vekst på 0,6 prosent.

USIKKERHET: Ifølge IfW er det ikke tollene i seg selv som er det store problemet med USAs president Donald Trumps handelsdisputter, men usikkerheten om hva som vil komme. Foto: NTB Scanpix

Også det økonomiske instituttet RWI har skrudd ned sine Tyskland-prognoser for i år, ifølge Reuters. Det melder om sterkere signaler om at det går nedover med den tyske økonomien, og opererer med en vekstprognose på 0,4 prosent, mot tidligere 0,8 prosent.

RWI peker på at produksjonsindustrien og spesielt bilindustrien tynger den tyske økonomien, og ser økt risiko for at Tyskland går inn i resesjon.

2020 og 2021

Neste år ser IfW en tysk BNP-vekst på 1,0 prosent, ned fra et tidligere estimat på 1,6 prosent, mens RWI ser en tysk vekst på 0,9 prosent.

For 2021 estimerer IfW 1,4 prosents vekst, ifølge nyhetsbyrået.