<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økning blant arbeidsledige

300 flere personer ble registrert helt arbeidsledige i november.

Publisert 29. nov. 2019 kl. 10.04
Oppdatert 29. nov. 2019 klokken 12.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
ØKNING: Flere personer ble arbeidsledig i november. Foto: NTB Scanpix

Det betyr at 2,2 prosent av arbeidsstyrken var helt arbeidsledig sesongjustert i november, ifølge Navs nye rapport. Det er akkurat som konsensus hadde estimert på forhånd.

– Selv om tallene viser en svak økning for helt arbeidsledige denne måneden, har arbeidsløsheten vært tilnærmet uendret siden april i år. Arbeidsledigheten har dermed stabilisert seg på et lavt nivå, både i antallet arbeidsløse og som prosent av arbeidsstyrken, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i pressemeldingen.

 Totalt er nå 59.500 personer registrert som helt arbeidsledige. Det er 4.200 færre personer ved samme tid i 2018. 

Reiseliv og transport

Nav rapporterer at arbeidsledigheten er størst innenfor reiseliv og transport, med 3,0 prosent av arbeidsstyrken. Det er færrest arbeidsledige innenfor akademiske yrker og undervisning, kun 0,7 prosent av arbeidsstyrken.

Østfold (3,0 prosent) og Vestfold (2,6 prosent) er fylkene med høyest arbeidsledighet. Sogn og Fjordane er i motsatt ende, med 1,3 prosent arbeidsledige. 

Størst ledighet blant unge

Arbeidsledigheten er størst i aldersgruppen 20 til 24 år, med 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheten er lavest i gruppen fra 50 til 59 år, hvor 1,5 prosent er uten jobb.

Da Statistisk sentralbyrå (SSB) la frem sine tall for arbeidsledighet tidligere i uken, viste de at den sesongjusterte arbeidsledigheten var på 3,9 prosent.