<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jobbtall fra USA verre enn ventet igjen

Over 33 millioner amerikanere har søkt om ledighetstrygd siden landet stengte.

  Publisert 7. mai 2020 kl. 14.31
  Oppdatert 7. mai 2020 klokken 14.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 246 ord
  NYE JOBBTALL: Fra USA. Her et flagg ved Wall Street. Foto: Dreamstime

  Tall fra amerikanske arbeidsmyndigheter viser at antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd (jobless claims) kom inn på 3.169.000 personer sist uke (per 2. mai).

  Konsensus ventet i forkant 3 millioner, men analytikernes anslag spriket stort fra 2 til 4,5 millioner. Tallene har stort sett vært verre enn forventningene de siste ukene. 

  På den positive siden er kurven nedadgående, og 3.169.000 personer er en nedgang på 677.000 drøyt siden uken før. 

  Antallet personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) var pr. 25. april 22,6 millioner. Det er det soleklart høyeste tallet som er blitt registrert. Den forrige versting-rekorden kom sist uke da tallet var 18 millioner (revidert). 

  Totalt har nå rundt 33,5 millioner amerikanere søkt om ledighetstrygd siden USA stengte ned på grunn av coronaviruset.

  – Nedgangen har vært sterk, noe som øker sjansen for at vi nådde bunnen raskt. Deler av økonomien begynner allerede å gjenåpne, sier Michael Moran, økonom i Daiwa Capitals Markets, til Wall Street Journal.

  Månedens viktigste

  Onsdag ble det kjent at antall sysselsatte i USA falt med 20,2 millioner i april, verre enn ventede 20 millioner og de verste tallene noen gang, ifølge CNBC. 

  Tallene blir som regel sett på som en god indikasjon på hva man kan vente fra sysselsettings-rapporten (payrolls) som kommer fredag. Payrolls er ofte omtalt som «månedens viktigste tall». Konsensus tror på et fall i sysselsettingen på 21,7 millioner, og en arbeidsledighet på 16 prosent.