<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solberg: Budsjettenighet øker oljepengebruken til over 3,3 prosent

Budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet innebærer at regjeringen legger opp til en oljepengebruk på 3,3 prosent i 2021.

  Publisert 1. des. 2020 kl. 21.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 138 ord
  MER: Oljepengebruken nete år blir på 3,3 prosent, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Iván Kverme

  – Vi bruker 3,3 prosent i uttak i en situasjon hvor vi har veldig stort fall i norsk økonomi, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

  Hun viser til at det er utsikter til vedvarende problemer for norsk økonomi neste år.

  – Mye av de pengene vi bruker, er penger til inntekter fremover. Vi regner med at mye av tiltakene for næringslivet, bidrar til at vi har skatteinntekter i fremtiden, sier Solberg.

  Enigheten fører til at budsjettbalansen svekkes med 14,6 milliarder kroner.

  Av avtalen fremgår det at helårseffekten av de økte utgiftene knyttet til skatte- og avgiftslettelser er på totalt 13,6 milliarder kroner.

  I tillegg kommer 4,7 milliarder i skatte- og avgiftslettelser i koronapakken partene kom til enighet om etter en ukes forhandlinger.

  Samtidig reduseres utgiftene med 3,6 milliarder kroner i avtalen, noe som innebærer at budsjettet svekkes med 14,6 milliarder kroner på helårsbasis.