<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB: Svak oppbremsing i økonomien

DNB melder om PMI-fall på 0,1 poeng etter svak oppbremsing i industrien på grunn av ny nedstegning.

Publisert 1. feb. 2021 kl. 10.16
Oppdatert 1. feb. 2021 klokken 10.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
NED: PMI for januar sank med 0,1 poeng.  Foto: Sˆdra Cell

PMI for januar sank med 0,1 poeng, til 51,8 poeng, sammenlignet med reviderte 51,9 poeng i desember, fremgår det av en melding fra CNB og NIMA mandag. 

Til tross for tilbakegangen og nye nedstegninger er aktiviteten fortsatt tiltakende i industrien, med omtrent den samme takten som i november og desember. 

«Den underliggende trenden er fortsatt stigende, men delindeksene viste et mer blandet bilde. Delindeksen for nye ordre steg marginalt, mens indeksene for produksjon og sysselsetting avtok tydelig», står det i rapporten, melder TDN Direkt. 

Indeksen for sysselsetting falt med 2,9 poeng, til 48,4 i januar, og detter dermed under 50, som er det samme nivået som i samme periode i fjor. Indeksen for leverandørenes leveringstid økte til 4,2 poeng til 71,6, som betyr lengre leveringstid. 

DNB PMI er en norsk innkjøpssjefsindeks og utarbeides i et samarbeid mellom NIMA - Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk og DNB. Verdier over 50 uttrykker økt aktivitet eller vekst, mens verdier under 50 kan være et uttrykk for nedgang.