<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea-duo slutter etter kontroversiell analyse

Vaksinekritikk og nazi-referanser falt ikke i smak. Nå slutter Martin Enlund og Andreas Steno Larsen i Nordea.

  Publisert 3. jan. 2022 kl. 12.11
  Oppdatert 3. jan. 2022 klokken 14.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  NORDEA-EXIT: For global sjefstrateg Andreas Steno Larsen. Foto: Nordea

  Sjefanalytiker Martin Enlund og global sjefstrateg Andreas Steno Larsen slutter i Nordea, går det frem av en pressemelding mandag.

  Duoen publiserte i november en kommentar som gikk langt i å erklære coronavaksinene som ineffektive, og kritiserte flere lands myndigheter som «nedstengningskåte». 

  «Vaksinen er åpenbart så god at du må tvinge folk til å ta den», skrev de to, og trakk paralleller til Nürnberg-prosessene etter andre verdenskrig:

  «Om vi glemmer lærdommene fra Nürnberg-prosessene, som kroppslig integritet, informerte valg, påvirkningen på medborgerlige rettigheter og så videre (for hvem bryr seg egentlig?), bærer karanteneregler og vaksinepolitikk faktisk likevel med seg kostnader», het det videre i kommentaren som ble fjernet fra bankens nettsider etter kort tid. 

  Enlund og Steno Larsen ble også suspendert, og utredningen som ble satt i gang etterpå konkluderte med at forklaringer og referanser i kommentaren ikke stemmer overens med Nordeas atferdskode og vurderinger. 

  Ifølge pressemeldingen ble duoen tilbudt fortsatt ansettelse i Nordea Markets, men de har altså i stedet valgt å forlate banken.