<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høy inflasjon i Egypt – men lavere enn fryktet

  Publisert 9. juni 2022 kl. 11.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  HØY INFLASJON: Egypt høye inflasjon ble påvirket av høyere priser på matvarer som brød, frokostblandinger, oljer og sjømat. Foto: Dreamstime

  Egypts årlige urbane forbrukerinflasjon økte 13,5 prosent i mai, noe som var lavere enn forventet, ifølge data fra det statlige statistikkbyrået CAPMAS.

  Inflasjonstallet var opp fra 13,1 prosent i april, og falt under medianen på 14,2 prosent, som var prognosen til 17 analytikere Reuters har snakket med. 

  Den økte inflasjonen i Egypt kan påvirke sentralbankens pengepolitiske komité når de møtes igjen den 23. juni. I sitt siste møte som var 19. mai økte de renten med 200 basispunkter.

  Den gang sa komiteen at den midlertidig ville tolerere en inflasjonsrate som var høyere enn målet på mellom 5 og 9 prosent i forventning om at prisøkningene ville avta etter fjerde kvartal.

  Den månedlige inflasjon var på 1,1 prosent i mai: 

  «Inflasjonen ble påvirket av matvarer som brød, frokostblandinger, oljer og sjømat. Disse trakk opp det kraftige prisfallet i grønnsaker og den gunstige virkningen på basisåret», sa Allen Sandeep fra Naeem Research.